Att köpa nyproduktion

Att köpa ett nytt hem är alltid ett stort och spännande beslut. När du väljer att köpa en nyproducerad bostad kan du dessutom se fram emot att flytta till något helt nytt.

Så går det till att köpa nyproduktion

Det kan uppstå frågor och funderingar när man börjar titta på en ny bostad. Att köpa nyproduktion skiljer sig något från att köpa en befintlig bostad. Här kan du läsa mer om den vanligaste processen vid köp av bostadsrätt.

Fördelar med nyproduktion

Kanske har du funderat länge över att köpa nyproduktion eller så har du precis börjat leta efter ett nytt boende. Det finns många fördelar med att köpa nyproducerat.

Ägandeformer

Ägandeformen kan se olika ut när du köper en nyproducerad lägenhet eller nyproducerat hus. Läs mer om de olika äganderätterna.

Bostadsrätt

Bostadsrätt är där du och dina grannar äger och förvaltar föreningens gemensamma hus och utrymmen. Ni är alla medlemmar i en bostadsrättsförening som till stor del styrs av en styrelse bestående av er boende.

Läs mer

Äganderätt

Äganderätt innebär att du äger fastigheten, det vill säga bostaden och marken som huset står på. När du äger din bostad bestämmer du fullt ut över ditt hem. Som fastighetsägare har du ett ansvar att följa detaljplan, bygglov och visa hänsyn till dina grannar.

Läs mer

Vi håller semesterstängt v. 28-31 - glad sommar!