Fördelar med nyproduktion

Kanske har du funderat länge över att köpa nyproduktion eller så har du precis börjat leta efter ett nytt boende. Det finns många fördelar med att köpa nyproducerat, här listar vi några av alla fördelar som finns.

Allt är helt nytt

När nyckeln sätts i låset för första gången behöver du inte tänka på renoveringar utan kan njuta av att allt är nytt. När möbler placeras, maten ställs i kylskåpet och kläder hängs in i garderoben, då är du den första som gör det. Allt är nytt och installationerna är moderna och har sin garantitid kvar. Det är en av många fördelar mot andrahandsmarknaden.

Du slipper en budgivning

En annan tydlig skillnad mot andrahandsmarknaden är att försäljningsprocessen är betydligt lugnare. Det finns goda förutsättningar att fatta ett genomtänkt beslut, priset är satt från start så att du tillsammans med din bank kan göra en boendekalkyl.

Ett lugnare bostadsköp

När du väljer att köpa nyproduktion väljer du också en lugnare väg till din nya bostad. Att trängas på visning, ringa bank, buda och stressa medan du samtidigt ska starta försäljning, packa och eventuellt planera renovering är inte vardag vid köp av nyproduktion. Ledtiderna är längre och det ger dig tid att hantera de frågor och uppgifter som dyker upp under processens gång. När du väl flyttar in behöver du bara fokusera på att bo.

Fem års garanti på byggarbeten och vitvaror

Du ska inte behöva oroa dig när du flyttar in. Föreningen har fem års garantitid på byggnadsarbeten och du får även lika lång garanti på dina vitvaror. Bor du i en bostadsrätt ansvarar du för det inre underhållet av lägenheten medan det yttre underhållet är föreningens ansvar.

Trygg förening

Att bo i en bostadsrättsförening kan vara något nytt. Därför säkerställer vi att det finns en fungerande bostadsrättsförening när du köper ett boende av oss. Bland annat ser vi till att bostadsrättsföreningen har en god ekonomisk plan godkänd av utomstående intygsgivare och att föreningen sköts av en styrelse första tiden innan den lämnas över till er som boende efter en årsstämma.

Du blir en del av en ny gemenskap

Det är något speciellt med att allt är nytt, inte bara din lägenhet utan även dina grannars. Ofta är hela kvarteret nybyggt och alla flyttar in samtidigt. Tillsammans har ni möjlighet att skapa en unik gemenskap som ofta leder till nya bekantskaper för både stora och små.

Var vill du bo?

Vi har flera områden runt om i landet. Här kan du se våra olika aktuella projekt.

Vi håller semesterstängt v. 28-31 - glad sommar!