Brf Stenbro

Stenbro, Nyköpings kommun
Brf Stenbro – Ett fint och centralt läge i Nyköping intill natur- reservat för avkopplande promenader eller härliga löprundor i skog och mark. Här kommer det nu att byggas 16 stycken mycket trevliga bostadsrättsradhus i 2-plan om 128 kvm.

Brf Stenbro

Stenbro, Nyköpings kommun
Brf Stenbro – Ett fint och centralt läge i Nyköping intill natur- reservat för avkopplande promenader eller härliga löprundor i skog och mark. Här kommer det nu att byggas 16 stycken mycket trevliga bostadsrättsradhus i 2-plan om 128 kvm.

Ett boende med stora möjligheter

Husen kommer att gestaltas så att de väl smälter in omgivningen, men ändå har sin egen unicitet. Genom att bygga ihop husen med förråd, används marken på bästa möjliga sätt. Trots närhet till grannar, uppstår en privat sfär med naturliga vinklar med hjälp av plank, buskage och förråd. Med husens placering optimeras solläget, för bästa utnyttjande av dagsljus och för takets solceller. När solen är uppe kan man välja plats för både skugga och sol. Solcellerna bidrar dessutom till att kostnaden för hushållets el minskar.

Förråd finns på både fram- och baksida av huset. Dessa förråd skärmar av mot grannarna och trädäcket ligger väl skyddat mellan huskropparnas vinklar, vilket ger både en trygghet och en privat sfär.

På framsidan av lägenheterna bildar förrådet mot huskroppen en skyddad yta med plats för  cafébord, där man kan njuta av morgonsolen.

Radhusen är uppdelade fyra längor för att ge känslan av småskalighet och ökad trivsamhet. Vägama genom kvarteret ger en luftighet och ökad trygghet samt trivsel området. De ger en närhet till det gemensamma sophuset och gästparkeringarna som ligger centralt i området. På de generöst tilltagna gememsamhetsytorna mellan husen ges gott om plats för såväl utelek som social samvaro.

För att ge kvarteret en trivsam och social miljö samt för att ta hand om dagvattnet, har vi arbetat mycket med grönska form av träd, gräsmattor och buskar som skiljer av tomtgränserna. Varje enhet kommer dessutom att få odlingslådor på sin tomt, för att uppmuntra intresset för egenodlad mat och för vår miljö. Planteringslådorna i cortenplåt med sin varma rostbruna färg passar fint ihop med den blålila lavendeln på radhusens framsida. Cortenstål löper som en röd tråd genom hela projektet.

Nyckelinformation:

  • Boendetyp: Radhus
  • Prisspann: 2 995 000-3 495 000 kr
  • Antal rum: 5
  • Boarea: 128 kvm
  • Tillträde: 29-31 maj 2023
  • Byggstart: Byggnation pågår
  • Planerad säljstart: Försäljning pågår. Enstaka hus kvar.
  • Upplåtelseform: Bostadsrätt

Dokument

Inga dokument har lagts till.

Om området

Natur och fritid

Det lummiga och grönskande naturreservatet i Stenbro erbjuder avkopplande promenadstråk, spår för uppfriskande löprundor och möjlighet till spännande upptäcktsfärder i skog och mark. I närområdet rinner Nyköpingsån, som ringlar sig genom landskapet ner mot Nyköpings centrum. I den närbelägna Mariebergsparken hittas en ny byggd lekpark med spöktema.

Skola och barnomsorg

Omkring Stenbro finns ett flertal förskolor och skolor att välja mellan. I närområdet ligger Dibber Backebo förskola, Förskolan Fjärilen och Förskolan Ekorren. Knappt en och en halv km bort finns Montessori-förskolan Mariebergs Gård.

Karta

Intresseanmälan

Är du intresserad av bostaden? Välkommen med din intresseanmälan!

Genom att skicka formuläret godkänner du vår integritetspolicy.

Att köpa nyproduktion

Att köpa ett nytt hem är alltid ett stort och spännande beslut. När du väljer att köpa en nyproducerad bostad kan du dessutom se fram emot att flytta till något helt nytt.

Köpprocessen

Det kan uppstå frågor och funderingar när man börjar titta på en ny bostad. Läs mer om hur processen går till.

Ägandeformer

Ägandeformen kan se olika ut när du köper en nyproducerad lägenhet eller nyproducerat hus. Läs mer om de olika ägandeformerna.