Vår historia

Ett ungt företag med över 100 års erfarenhet

Vår historia

Svensk Husproduktion är ett ungt företag med 100 års erfarenhet. De två flaggskeppen i bolaget, Trivselhus och LB-Hus, har byggt hus och förverkligat drömmar i många decennier. Generationer har skiftats i husen, renoveringar har gjorts, barnrum har blivit kontor, garage har blivit sovrum, fasader fått ny färg och fortfarande står sig husen från förra seklets andra halva. 2012 skapades Svensk Husproduktion AB, och Sverige fick en aktör på husmarknaden som har möjlighet att blanda gammal erfarenhet med nytänkande och modern byggteknik.

2012

2012 köpte Svensk Husproduktion varumärket LB-Hus, och startade åter upp husfabriken i skånska Bromölla. Inom tre år passerar företaget en omsättning på 200 mkr och når plusresultat (2015). Man är då ca 40 anställda, med inriktning på styckehusförsäljning.

60-talets dåvarande huvudkontor för LB-Hus i Bromölla

2021

I mars 2021 förvärvades Trivselhus AB, inkl varumärket Movehome, samt en modern fabriksanläggning i småländska Landsbro. Genom att kunna erbjuda tre varumärken till marknaden, fyller vi samtliga kundsegment – från premiumvillor till standardiserade villor för bästa budget.

2022

2022 gjordes en omfattande omstrukturering där varumärket LB-Hus ombildades till aktiebolag och ett nytt dotterbolag skapades för hela koncernens bostadsutveckling och B2B-försäljning, Svensk Husproduktion Projekt AB.

Efter en spännande resa är vi idag en av Sveriges största aktörer och byggare av nyckelfärdiga hus och bostäder. Vi har utvecklats, fått förtroenden, skapat möjligheter och samlat erfarenheter – med detta i bagaget kommer vi att fortsätta vår väg för att bli den bästa samarbetspartnern och leverantören som våra kunder kan önska.

Koncernen växer med Svensk Husproduktion Projekt AB

Vi håller semesterstängt v. 28-31 - glad sommar!