Senaste nytt

Är du nyfiken på vad som händer på Svensk Husproduktion? Här hittar du bolagsrelaterade nyheter och information, men du kan också följa oss på Linkedin.

Om du är nyfiken på vårt varumärke, LB-Hus, kan du även följa den fantastiska resan på Facebook, Instagram och Youtube.

Virtuell visning

Genom varumärket LB-Hus, är Svensk Husproduktion AB, är en av landets ledande leverantörer av nyckelfärdiga styckehus. Sedan år 2015 har man mer än fördubblat sina marknadsandelar och varit först i branschen med att införa Smarta Hem-lösningar och oberoende kundnöjdhetsmätningar (NKI) som standard. Nu lanserar man en högkvalitativ VR-lösning, där husköparen ges möjlighet att besöka 26 husmodeller ur i den populära Optimal-serien – direkt från mobilen.

”Vi har valt en lösning där rundvandringen håller en visuellt mycket hög kvalitet och går att uppleva oavsett om du har mobil, surfplatta eller desktop-lösning. Du kan även uppleva riktig 3D-känsla genom VR-glasögon till din mobil. I ett första skede har vi valt att enbart satsa på den interiöra upplevelsen, men det är inte uteslutet att vi även kommer satsa på den exteriöra upplevelsen i framtiden”, säger Robin Martinsson, Marknadsansvarig på Svensk Husproduktion, som också projektlett arbetet tillsammans med leverantören – Rapid Images.

Rapid Images är en ledande leverantör inom digitalisering av produkter inom 3D så som bilder, filmer, konfiguratorer, VR- och AR-lösningar. ”Vi är mycket stolta över samarbetet med Svensk Husproduktion, där vi tillsammans har tagit fram en effektiv arbetsprocess där alla kan vara nöjda med resultatet”, säger Lars Andréasson, Projektledare på Rapid Images.

Som ett led i Svensk Husproduktions digitala resa, har man givetvis bevakat den snabba utvecklingen av virtuella verktyg som utvecklas för så väl småhusbranschen som till fastighetsmäklare och bostadsutvecklare. ”Vi har gjort ett aktivt val att vänta in så väl utvecklingen, som att hitta en plattform där vi långsiktigt kan utveckla vår besöksupplevelse. Vi är mycket stolta över att nu kunna ge våra kunder en högkvalitativ och lättillgänglig möjlighet att uppleva våra hus på webben.” säger Lars Westling, Marknadschef på Svensk Husproduktion AB.

Gå till lbhus.se/optimal och klicka på en husmodell så hittar du den virtuella visningen i nästa steg