Svensk Husproduktion bildar ny småhusjätte

Svensk Husproduktion AB har den 18 december 2020 förvärvat Trivselhus AB från Södra.

Genom affären skapar vi Sveriges näst största småhuskoncern, med tre starka varumärken; Trivselhus, Movehome och LB-Hus.

Med en gemensam omsättning på 1,5 miljarder, 350 medarbetare och två av Sveriges modernaste husfabriker ser vi fram emot en mycket positiv framtid.

Övertagandet beräknas ske den 1 mars 2021.

Läs mer om förvärvet

Läs mer om Svensk Husproduktion

Läs mer om Trivselhus

Svensk Husproduktion AB – Nu utsedd som Mästargasell!

2017 blev Svensk Husproduktion utsett som Gasellföretag för första gången. Då var företaget fem år gammalt. 2018 och 2019 blev det repriser då företagets tillväxt resulterade i två nya Gasellutmärkelser och med detta kan nu Svensk Husproduktion titulera sig Mästargasell.

För att bli Mästargasell så måste ett företag ha blivit Gasellföretag minst tre gånger, och under de 21 år som Dagens Industri har utsett Sveriges främsta tillväxtföretag är det endast ett fåtal företag som lyckats med detta.

Svensk Husproduktion AB bildades 2012 och samma år förvärvades varumärket LB-Hus. Försäljning och antal anställda har mångdubblats sedan starten, samtidigt som lönsamheten kontinuerligt har förbättrats.

Stefan Holmberg, VD på Svensk Husproduktion, kommenterar: ”Ända sedan starten av bolaget 2012 så har vår långsiktiga målsättning varit att bli Sveriges ledande tillverkare av prisvärda bostäder, och att ligga i framkant gällande kundnöjdhet, hållbarhet och lönsamhet. Genom vår effektiva produktions- och försäljningsprocesser ger vi privatkunder och professionella beställare Mest hus för pengarna. Att vi nu kan titulera oss Mästargasell ser jag som ett kvitto på att vi är på god väg att lyckas med vår målsättning.”

Svensk Husproduktion AB, med varumärkena LB-Hus och Nordiska Hus, meddelade i januari 2020 att man, trots det avvaktande marknadsläget, haft en rekordstor orderingång under kvartal 4, 2019. Fler utvecklingsåtgärder står i startgroparna och bolaget har under det senaste året etablerat ett flertal nya samarbeten med ledande bostadsutvecklare. En väl etablerad säljkår erbjuder privatkunderna en trygg och smidig byggprocess med styckehus på totalentreprenad.

Sedan år 2000 utser Dagens industri varje år de snabbast växande företagen, i vart och ett av Sveriges 21 län. Syftet med DI Gasell är att stödja och uppmuntra företag som vågas satsa på tillväxt. För att bli ett Gasellföretag krävs det bl a att företaget har sunda finanser, att omsättningen har fördubblats på tre år samt att tillväxten huvudsakligen har varit organisk och inte skett genom förvärv.