Senaste nytt

Är du nyfiken på vad som händer på Svensk Husproduktion? Här hittar du bolagsrelaterade nyheter och information, men du kan också följa oss på Linkedin.

Om du är nyfiken på vårt varumärke, LB-Hus, kan du även följa den fantastiska resan på Facebook, Instagram och Youtube.

Fortsatt stark tillväxt för Svensk Husproduktion

PRESSMEDDELANDE.

Småhustillverkaren Svensk Husproduktion med varumärket LB-Hus redovisar en omsättningsökning med 34 procent till 508 Mkr för verksamhetsåret maj 2017 - april 2018. Vinsten efter finansnetto ökade från 20 till 35 Mkr.

- Vi är nöjda med utvecklingen och har för femte året i rad en stark organisk tillväxt inom försäljning, lönsamhet och antal medarbetare, säger Stefan Holmberg, VD för Svensk Husproduktion AB i Bromölla. 

Svensk Husproduktion AB bildades 2012. Samma år förvärvades varumärket LB-Hus. Det senaste verksamhetsåret var koncernens sjätte. Försäljning och antal anställda har sedan starten femdubblats, samtidigt som lönsamheten har förbättrats. Som ett kvitto på den starka utvecklingen blev företaget utsett till gasellföretag 2017 av Dagens Industri.

- Tack vare vårt attraktiva produkterbjudande har vi fortsatt öka våra marknadsandelar och vi går in i det nya verksamhetsåret med en stark orderbok. Jag räknar med att även 2018–2019 blir ett bra år, säger Stefan Holmberg.

För att möjliggöra fortsatt tillväxt har Svensk Husproduktion AB gjort investeringar i såväl ett nytt affärssystem och ökad automation, som i en förstärkt organisationsstruktur med nya affärsområden. Man var, under 2017, även först ut i småhusbranschen med att införa en oberoende mätning av kundnöjdhet (NKI*). Antal medarbetare i bolaget har ökat till 130. 

- Vi fortsätter att bygga för tillväxt och är övertygade om att vår strategi, där vi genom ett strikt men attraktivt produktsortiment erbjuder marknaden ”Mest hus för pengarna”, kommer vara framgångsrikt även framöver.

*Nöjd Kund Index

Årsredovisning 2018

Pressmeddelande i PDF