Senaste nytt

Är du nyfiken på vad som händer på Svensk Husproduktion? Här hittar du bolagsrelaterade nyheter och information, men du kan också följa oss på Linkedin.

Om du är nyfiken på vårt varumärke, LB-Hus, kan du även följa den fantastiska resan på Facebook, Instagram och Youtube.

Etablering av marksamarbete för nybyggnation i Östergötland och Södermanland

Svensk Husproduktion har tecknat samarbetsavtal med en större markägare, gällande flera olika markområden, på sjönära och attraktiva lägen i Östergötland och Södermanland. Totalt omfattar samarbetet närmare 150 byggrätter.

Som en del i detta samarbete förvärvar Svensk Husproduktion ett markområde i Melbysund, nära Svärtinge Skogsbacke, utanför Norrköping. Där planerar Svensk Husproduktion, genom sitt varumärke LB-Hus, att uppföra 26 radhus i bostadsrättsform invid sjön Glan.

”Jag ser fram emot att etablera Svensk Husproduktion projektorganisation och stärka vårt varumärke LB-Hus i Östergötland och Södermanland. Vi ökar vår närvaro i regionen och det känns fantastiskt roligt att få utveckla dessa områden tillsammans med vår samarbetspartner”, säger Anna Bjerke, projektutvecklare på Svensk Husproduktion i Linköping, som arbetat fram affären.

Stefan Holmberg, vd på Svensk Husproduktion, är mycket nöjd med affären. ”Genom detta samarbete tar vi ett större grepp om marknaden i Östergötland och Södermanland, vilket kommer vara en bidragande faktor till att vi lyckas i vår målsättning om fortsatt tillväxt.

Först ut till försäljning blir första etappen av Melbysund, där försäljningsstart planeras till september 2020 och beräknat färdigställande till första kvartalet 2022.

För mer information, kontakta Anna Bjerke på 0730-28 79 22 eller anna.bjerke@svenskhusproduktion.se